0 vastausta artikkeliin “Uusi ja vanha kissa

 1. welma sanoi:

  Hei, entä jos kotona on leikattu tyttökissa ja kotiin otetaan kaksi leikattua poikakissaa jotka ennestään tuntevat toisensa. Ja ongelmaksi tuleekin se että pojilla tulee riitaa keskenään vaikka ovat aina ennen eläneet sovussa. Neuvoja? Vinkkejä?

  • Jaana Pohjola sanoi:

   Hankala tilanne, josta ei selviä muuten kuin kokeilemalla eri asioita. Positiivinen vuorovaikutus ainakin kannattaa pitää kuvioissa ja yrittää löytää ne keinot, joilla sopu saadaan syntymään.

 2. Karo sanoi:

  Miksi edes pitäisi välttämättä ottaa kotiinsa useampi kissa..? Kissat eivät ole laumaeläimiä, joten useimmiten ei-sukua keskenään ja kaiken lisäksi eri aikaan otetut kissat oppivat korkeintaan sietämään toisiaan.

  • Jaana Pohjola sanoi:

   Niistä voi tulla myös tosi hyvät kaverit. Kissat voivat elää myös yhdyskunnissa sovussa keskenään, mutta vain kissayksilöä seuraamalla voi havaita sen mieltymykset. Jos kissa on paljon yksinään, voi kaveri olla monissa tapauksissa hyväkin asia 🙂

   • Karo sanoi:

    Tässä on juuri se, että kissaa on tulkittava. 🙂 Minä voin jo esimerkiksi heti sanoa, että siitä ei varmaan tulisi mitään, jos yrittäisin totuttaa kissaani toiseen kissaan. Se on elänyt jo 8 vuotta meillä yksinään; ottaa reviirinsä tosissaan, suhtautuu vihaisesti muihin kissoihin ja ressaantuu heti, kun naapurustoon on tullut uusi kissa. Pentuna se oli hyvissä väleissä naapurin kissojen kanssa ja käytin sitä usein naapurissa leikkimässä. Vanhemmiten suhtautuminen on muuttunut.

Mitä mielessä?