Mitä jos tukisit työtä eläinten hyväksi?

Jaa tämä sivu:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Myönnettäköön ihan aluksi, en ole itse ollut eläinsuojeluyhdistyksessä aktiivisena auttajana. Eläinsuojeluasiat ovat tuttuja pääosin kotia etsivien kissojen kautta – lisäksi olen tarjoutunut auttamaan löytöeläintaloja henkilöstön kouluttamisessa. Olen pitkään miettinyt, millä tavoin eläimiä voisi auttaa jo ennen kun ne joutuvat kodittomiksi. Jos eläimestä joutuu luopumaan nopealla aikataululla, ovat vaihtoehtoina lopetus tai uuden kodin etsiminen. Kodin etsiminen ei ole lainkaan helppoa ja se voi olla aikaavievää. Ei ole takeita siitä, että eläin päätyisi hyvään kotiin pikaisella aikataululla. Tutustuin Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen toimintaan, kun kävin taannoin pitämässä siellä luennon kissatalojen ja sijaiskotien käytännöistä, jotka auttavat sosiaalistumista ja sitä kautta vaikuttavat uuden kodin löytymiseen. Paikalla oli useita kymmeniä kissoista kiinnostuneita ihmisiä.

Eläinkoti Pesä päätettiin perustaa 90-luvulla, koska yhdistykseltämme kysyttiin usein, voimmeko auttaa kodittoman eläimen kodinetsinnässä. Alueella ei ollut muutakaan tahoa, joka olisi tehtävää hoitanut. Lisäksi löytöeläinkodit olivat aina täynnä. Eläinkoti Pesän perustamisen jälkeen sadat, jopa tuhannet eläimet, pääosin kissat, ovat säästyneet hylkäämiseltä tai lopettamiselta LSEYn avulla.

Minusta heidän toimintansa on loistava esimerkki siitä, miten eläimiä voi auttaa ja miten löytöeläinten määrää voidaan vähentää. Eläinkoti Pesä ei ole löytöeläintalo, vaan kaikki eläimet tulevat sinne suoraan kodeista. Pesälle tulee eläimiä silloin, kun omistaja muuttaa palvelutaloon eikä saa kissaa mukaansa tai kun suuresta kissapopulaatiosta loukutetaan kissoja. Joskus voi tulla tilanne, jossa omistaja ei itse pysty etsimään lemmikille uutta kotia, eikä sukulaisilla ole tähän kiinnostusta. Minusta on hienoa, että nämäkin eläimet saavat uuden mahdollisuuden – tämä on huomattavasti vastuullisempaa luopumista kuin esimerkiksi kissan jättäminen oman onnensa nojaan. Vaikeassa elämäntilanteessa tai kriisissä ei aina ole sellaista verkostoa käytettävissä, joka voisi auttaa hankkimaan eläimelle uuden kodin. Ja tällaisessa tilanteessa valistaminen on myöhäistä.

Mikäli nyt mietit joulukorttien tai -tervehdysten lähettämistä, mieti myös, voisitko lahjoittaa hyvään tarkoitukseen. Eläinkoti Pesän toiminta perustuu kokonaan vapaaehtoisten ihmisten ja sijaiskotien työhön. He panostavat eläinten hyvinvointiin ja heillä on yhteinen tavoite; mahdollisimman sujuva uudelleenkotiuttaminen.

Minä aion tukea Eläinkoti Pesän toimintaa, tue sinäkin! Tällä hetkellä lahjoituksia tarvitaan remonttia varten.

Lahjoituksen remonttia varten voi tehdä suoraan yhdistyksen tilille: FI14 5620 0920 0047 01, BIC-koodi: OKOYFIHH. Vähintään 100 € lahjoittaneet saavat halutessaan oman tai yrityksensä nimen eläinkoti Pesän seinälle sekä diplomin itselleen. Nimi lisätään myös yhdistyksemme nettisivuille vuoden 2017 ajaksi. Diplomin toimitusta varten kirjoita tilisiirron viestikenttään osoitetietosi. Mikäli lahjoitus on alle 100 € tai et halua diplomia, käytä viitettä 1009.

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry:llä on Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen 27.9.2016 päivänä myöntämä rahankeräyslupa, numero RA/2016/553. Lupa on voimassa 1.10.2016-30.9.2018 Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella. Keräämämme varat käytämme kotia etsivien eläinten hyväksi, eläinsuojelutyöhön ja Eläinkoti Pesän remonttiin keräysluvan aikana.

Lue lisää:

http://www.iltasanomat.fi/lemmikit/art-2000001941023.html

http://lappeenranta.sey.fi/kotiaetsivat