Kognitiiviset virikkeet kissoilla – nenät töihin!

Jaa tämä sivu:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kissalla on hyvä hajuaisti, mutta se tarvitsee sitä arjessaan melko vähän. Hajutyöskentelyä kannattaa hyödyntää virikkeenä kaikilla kissoilla, ja erityisen hyödyllistä se on niille kissoille, joille mikään ei tunnu riittävän.

Hajuista tutuin kissojen kanssa on varmaankin kissanminttu, joka sellaisenaan muuttaa joidenkin kissojen käyttäytymistä. Kissoille on olemassa myös muita hajutuotteita, kuten haihduttimia ja suihkutettavia valmisteita, joilla voi olla rentouttavia vaikutuksia. Tutkimuksen mukaan kissanmintun ohella kissoja aktivoiva haju oli saaliseläimen eli kanin haju.

Erilaisia hajuja voi tarjota haisteltavaksi ja seurata, miten kissa niihin reagoi.

Lue koko juttu liittymällä jäseneksi! Jäsenenä näet myös aiheeseen liittyvän videon ja kaikki aiemmin julkaistut videot; VIP-jäsenenä pääset lisäksi suljettuun ryhmään ja liveluentoihin ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan!

Katso koko video liittymällä jäseneksi! Näet myös kaikki liki 200 aiemmin julkaistua videota. VIP-jäsenenä pääset kuuntelemaan podcastit, saat ilmaisen puhelinneuvonnan ja pääset suljettuun fb-ryhmään!

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity jäseneksi nähdäksesi piilotetun sisällön.

Mitä mielessä?