Kissan turvallinen ulkoilu – varusteet kuntoon!

Jaa tämä sivu:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kissan ulkoilutus valjaissa on hyvä vaihtoehto kissan aktivointiin. Joillekin kissoille ulkoilu on tärkeä osa päivää ja ne nauttivat täysillä. Ulkoilussa on kuitenkin seikkoja, joita kannattaa huomioida.

Missä kissan ulkoilu on turvallista?

Valjasulkoiluun sopivat paikat kannattaa valita huolella. Usein kissatarhan saa tehtyä turvalliseksi, eikä sinne pääse mitään ylimääräistä sisälle. Valjaissa tilanne on toinen – kissaa voivat uhata monenlaiset vaaratilanteet. Rauhallinen paikka, jossa on riittävästi suojaa, on usein sopiva kissan ulkoilutukseen. Kissa viihtyy aika harvoin avoimella paikalla, vaan se kokee turvaa esimerkiksi pensaista tai hieman korkeammasta kasvillisuudesta. Kissa voi pelästyessään pyrkiä piiloon esimerkiksi pysäköityjen autojen alle, mikä täytyy huomioida ulkoilutuspaikkaa valitessa.

Miten kissaa voi valmistella ulkoiluun?

Kissaa ei kannata kylmiltään laittaa valjaisiin ja viedä pihalle, vaan esitellä asioita pienissä osissa. Liian monta kuormittavaa asiaa yhdellä kertaa voi aiheuttaa sen, että kissa stressaantuu ja silloin tapaturmariski ja pelästymisriski kasvaa.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa käyn läpi kissojen ulkoiluvarusteita ja mitä kannattaa varusteiden suhteen ottaa huomioon kun kissaa aikoo valmistella ulkoiluun.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity jäseneksi nähdäksesi piilotetun sisällön.

Mitä mielessä?